ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΡΤΑΣ: εκδήλωση-συζήτηση για τους πλειστηριασμούς..

Η εκδήλωση αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση για το πώς θα γίνουν οι πλειστηριασμοί όσο και στην προσπάθεια να συγκροτηθεί και στην περιοχή Ομάδα Παρέμβασης ενάντια στη διαδικασία των πλειστηριασμών όταν αυτοί προκύψουν. 

την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ αίθουσα Μακρυγιάννη ,ώρα 7:30μμ

Όσο η κρίση βαθαίνει, η ύφεση συνεχίζεται και η λιτότητα διαλύει τις ζωές μας, αφήνοντας πίσω στρατιές ανέργων, φτωχών και απελπισμένων, εμείς απλοί άνθρωποι αυτής της πόλης, αποφασίσαμε να αντισταθούμε με τον δικό μας τρόπο και να αυτοοργανωθούμε, προτάσσοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας, που σαν βασικό της στόχο θα έχει την διάδοση και την εμπέδωση της αξίας της προσφοράς, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, με σύνθημα «Κανένας μόνος του στην κρίση»!

Ότι έχει απομείνει από τις επίσημες κοινωνικές δομές, στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέει. Χιλιάδες άνθρωπο και στην περιοχή μας, είναι ανασφάλιστοι και αποκλεισμένοι από την υγεία και την περίθαλψη. Εκατοντάδες άνθρωποι ζουν κάτω από το φάσμα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, αδυνατώντας να συντηρηθούν. Καθημερινά κλείνουν μαγαζιά και απελπισμένοι μικροεπαγγελματίες οδηγούνται στην απόγνωση, μαζί με τις οικογένειες τους. Πολλά νοικοκυριά στερούνται ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ παράλληλα πολλά παιδιά παύουν να έχουν πρόσβαση σε παιδιατρική περίθαλψη και εμβολιασμό, καθώς και στην εκπαίδευση, αφού αναγκάζονται να σταματούν ξένες γλώσσες και φροντιστήρια και να εγκαταλείπουν τον αγώνα της μόρφωσης. Περιορίζουν δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, ενδυμασία και τροφή, ακόμα και το καθημερινό κολατσιό στο σχολείο.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο με τα χέρια σταυρωμένα. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση και ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία, στον εφησυχασμό, στη μοναξιά, στην απελπισία, στον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και στον ρατσισμό. Ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της εντεινόμενης φτωχοποίησης και της κοινωνικής αδικίας, που αφανίζει τις ζωές μας και διαλύει την αξιοπρέπεια και την ελπίδα μας.

Κανένας μόνος του λοιπόν! Όλοι μαζί, με συλλογική προσφορά και όχι ελεημοσύνη ή φιλανθρωπία, προσφέροντας ο καθένας ότι μπορεί: τροφή, ρούχα, φάρμακα.

Όλοι μαζί ενάντια στους πλειστηριασμούς και το κυνήγι των οφειλετών, που έχει εξαπολύσει η ανάλγητη κυβέρνηση των μνημονίων και των τραπεζιτών, σε βάρος όλων των εξουθενωμένων και υπερφορολογημένων πολιτών, που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στο απάνθρωπο καθεστώς της εντεινόμενης λιτότητας και ύφεσης. Η κοινωνική αλληλεγγύη, ως μέσο ενεργοποίησης αλλά και αλληλοστήριξης, όλων μας, των «από κάτω», των αδύναμων, είναι το όπλο μας για να σταθούμε όρθιοι.

Όλοι μαζί για να νικήσουμε το φόβο και να παλέψουμε για ζωή και αξιοπρέπεια.

Η πρώτη μας προσπάθεια, θα γίνει την Πέμπτη 30 Γενάρη, στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στους πλειστηριασμούς που θα γίνει στην αίθουσα Μακρυγιάννης, στις 7.30 μμ, με ομιλητές: Κατερίνα Κνήτου (Δικηγόρος – Αλληλεγγύη για όλους) , Τάσος Νικολαδάκης ( Δικηγόρος Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: