ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Για την αναστολή πλειστηριασμών ... άποψη & μαρτυρία

Γράφει η νομικός Φιλοθέη Βαρσαμή
Για την αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας το υπουργείο ανάπτυξης με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη έθεσε κάποιες λογικές προϋποθέσεις και κάποιες κάπως πιο ασφυκτικές και ανεδαφικές για να εξαιρεθεί του πλειστηριασμού η α κατοικία για ένα χρόνο. Τις λογικές τις ξέρετε, για τις ανεδαφικές δυο κουβέντες:
Μέσα σε πολύ μικρή προθεσμία (μέχρι τέλη του μήνα) πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν μία δήλωση-αίτηση στις τράπεζες (όλες τις τράπεζες που χρωστάνε, είτε μία είτε δέκα) συνοδεύοντάς την με ένα κατεβατό δικαιολογητικά που για να συγκεντρωθούν απαιτούν χρόνο.
Οι προθέσεις είναι έντιμες και οι προϋποθέσεις δίκαιες στην ουσία τους, ασφυκτικές όμως στη δικονομία τους. Το Υπ.Αν. υπέπεσε σε τρία σφάλματα:
1. Η προθεσμία ενός μήνα που έθεσε είναι πολύ μικρή δεδομένου του γεγονότος ότι παρεμβλήθησαν και οι γιορτές, μειώνοντας τις διαθέσιμες μέρες στις οποίες ο δανειολήπτης μπορεί να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή. Κυρίως οι δανειολήπτες που χρωστούν σε περισσότερες τράπεζες είναι αδύνατον χρονικά να αντεπεξέλθουν δεδομένων και των κωλυμάτων που εφευρίσκει κάθε τραπεζικό ίδρυμα για να τους παρεμποδίσει.
2. Δεν υπήρξε έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση και οι περισσότεροι δανειολήπτες αγνοούν ότι για να σώσουν για ένα χρόνο το σπίτι τους πρέπει να τρέχουν με δηλώσεις, αιτήσεις και ένα πακέτο δικαιολογητικά στις τράπεζες.
3. (Το σημαντικότερο):δεν έλαβαν υπ όψιν τον παράγοντα «τράπεζα». Μιλάμε για καραπαράνομους αλητήριους σε πλείστες όσες των περιπτώσεων που, ενεργώντας με δόλο, (ο δόλος τους ΕΙΝΑΙ dolus malus) αποτρέπουν και αρνούνται στους δανειολήπτες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ή δεν τις παραλαμβάνουν εφευρίσκοντας δικαιολογίες. Χθες πήγε στο τ.τ εντολέας μου και του είπαν κατά σειρά ότι η προθεσμία είναι μέχρι τις 15.01 και δεν προλαβαίνει (ψέμα: είναι μέχρι τις 31.01), ότι δεν παραλαμβάνουν δήλωση αν δεν έχει εκείνη την ώρα τα (δεκάδες) δικαιολογητικά μαζί του, ότι θα χρεωθεί για την έκδοση ανάλυσης των λογαριασμών του, ότι δεν θα υπαχθεί στη ρύθμιση γιατί δύο χρόνια πριν είχε κάνει αίτηση για επιμήκυνση του δανείου (η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε ούτε υπέγραψαν οτιδήποτε με την τράπεζα), ότι δεν μπορούν να του δώσουν αντίγραφο εκείνης της αίτησης που είχε υποβάλει γιατί βρίσκεται σε άλλο υποκατάστημα και θα μπορούσε να την πάρει σε μία εβδομάδα. Άλλη εντολέας μου πήγε σε άλλη τράπεζα (δε θυμάμαι ποιά από όλες) και της είπαν να μην ασχοληθεί με τον Ν. Χατζηδάκη γιατί είναι βλακεία και θα βγει χαμένη. Ζήτησε φόρμα της δήλωσης και της είπαν ότι αν την υποβάλει δεν κερδίζει τίποτα και χάνει πολλά! Άλλος εντολέας πήγε και ζήτησε ανάλυση των τραπεζικών του λογαριασμών για το διάστημα που απαιτεί ο νόμος και του είπαν ότι θα χρεωθεί για κάθε λογαριασμό 15 ευρώ πλας 10λεπτά για κάθε σελίδα και θα παραλάβει σε δέκα μέρες.
Ένας μύλος η κατάσταση και θα κλάψει κοσμάκης άδικα στο τέλος. Και όλα αυτά γιατί; Κυρίως γιατί έβαλαν τον λύκο να παραλαμβάνει τις αιτήσεις από τα πρόβατα. Λέτε και δεν ξέρουμε τι εστί τραπεζικό σκυλολόι.

http://rizopoulospost.com/%CF%84%CE%B1-3-%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B5/#axzz2qdmEephb
Δημοσίευση σχολίου