ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δίκτυο Κοινωνικής Αντίστασης & Αλληλεγγύης Γλυκών Νερών: Αντίσταση στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Συμπολίτη - Συμπολίτισσα, 
Τις Κυριακές 12 και 19 Ιανουαρίου μετά από πρωτοβουλία της Συνέλευσης Πολιτών Γλ. Νερών, κάτοικοι της περιοχής συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με αφορμή τις απειλούμενες κατασχέσεις & πλειστηριασμούς για χρέη προς το κράτος και τις τράπεζες. 

Όσοι συμμετείχαμε σ’ αυτές τις συζητήσεις, καταλήξαμε στα παρακάτω : 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα υπό κατοχή. Διεθνείς τραπεζίτες-τοκογλύφοι σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο αρπάζουν τον πλούτο του ελληνικού λαού, χρησιμοποιώντας σαν όργανο τις ελληνικές κυβερνήσεις, ολοκληρωτικά υποταγμένες σ’ αυτούς. Όμως εμείς, 

Δεν ξεχνάμε : Το πλιάτσικο του χρηματιστηρίου, το «πάρτυ» των Ολυμπιακών Αγώνων, τα διαχρονικά εγκλήματα που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, βλέπε εξοπλιστικά, δάνεια ΤΤ, την φορολογική ασυδοσία των εξωχώριων εταιρειών (offshore), το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της διόγκωσης του χρέους και του ελλείμματος το 2009. 

Δεν ξεχνάμε : Το παρασύνταγμα που εφαρμόζουν, την παραίτηση & άνευ όρων από κάθε ασυλία που μας παρείχε η εθνική κυριαρχία δεσμεύοντας ΟΛΗ την δημόσια περιουσία. Με έναν απλό νόμο κατήργησαν το Σύνταγμα. Κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με επιστρατεύσεις εργαζομένων και με την άγρια καταστολή. 

Δεν ξεχνάμε : Τα εφτά πακέτα μέτρων που έβαλαν την ταφόπλακα στις ζωές μας, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, με την ληστρική φορολογία στα εισοδήματα, με τα χαράτσια στ ακίνητα, μ αυτά στην κατανάλωση. Την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την επιστροφή των εργαζομένων σε συνθήκες γαλέρας και φέουδου. Την καταλήστευση μέσω του PSI των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για άλλη μια φορά μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το κούρεμα των ταμείων των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων. 

Όμως εμείς δεν ξεχνάμε : Τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα εκατομμύρια των ανέργων, τα χιλιάδες λουκέτα στα μαγαζιά, τα πεινασμένα παιδιά, τις οικογένειες χωρίς ρεύμα, νερό, φάρμακα, την ακρίβεια, την πείνα, την φτώχεια, το ανύπαρκτο σύστημα υγείας, ασφάλισης & παιδείας. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως ο κόσμος της εργασίας, οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό. 

Σήμερα κάνουν ένα ακόμα βήμα προσπαθώντας να μας αρπάξουν τη γη (αστικά ακίνητα, αγροτική γη). 

Για εμάς, τους Πολίτες αυτής της χώρας, η επιλογή είναι μία: εφόσον αντιμετωπίζουμε μια ολοκληρωτική επίθεση εναντίον μας, πρέπει να οργανώσουμε τη δική μας άμυνα, τη δική μας αντίσταση απέναντί τους. Οραματιζόμαστε μια δίκαιη κοινωνία στο κέντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, η αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ανεξάρτητα από χρώμα ή καταγωγή να είναι υπεράνω των κερδών των επιχειρήσεων και των τραπεζών. 

Δημιουργούμε το «Δίκτυο Κοινωνικής Αντίστασης & Αλληλεγγύης Γλ. Νερών» που οι σκοποί του είναι : 

Η παροχή νομικών συμβουλών σε όσους συμπολίτες την έχουν ανάγκη. 

Η άμεση επικοινωνία με συμπολίτες που απειλούνται με κατασχέσεις ακινήτων, κοινωνικά άδικες από κράτος-τράπεζες και η οργάνωση κινητοποιήσεων για την υποστήριξή τους (π.χ. ματαίωση πλειστηριασμών κλπ). 

Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις όχι μόνο για επιμέρους ζητήματα (κατασχέσεις, φτώχεια, υγεία, παιδεία κλπ), αλλά για την απελευθέρωση της χώρας. Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι ο λαός να πάρει τη χώρα στα χέρια του. 

Η συνεργασία με αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνονται και σε άλλες περιοχές. 

Δεν σας καλούμε να μπείτε στο Δίκτυο. Σας καλούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το Δίκτυο. Η αντίστασή μας δεν θα είναι αποτελεσματική αν δεν οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο των Γλ. Νερών. Αν το καταφέρουμε, τότε κανείς δεν θα μπορέσει να μας νικήσει. Κάποιος φίλος, κάποιος γείτονάς σας συμμετείχε σ’ αυτές τις συζητήσεις. 

Μιλήστε μαζί του. Οργανωθείτε. Ελάτε να συντονιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: