ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Νομικά
Νομολογία

Γενικές πληροφορίες
Οι πλειστηριασμοί (κατάθεση ενδιαφέροντος) γίνονται κάθε Τετάρτη στο ειρηνοδικείο που υπάγεται το ακίνητο και από ώρα 16.00 έως 17.00 (ώρα λήξης της κατάθεσης προσφορών). Ακολουθεί χρονικά η αποσφράγιση. Σε παλαιότερες νομολογίες προβλεπόταν η διενέργεια των πλειστηριασμών σε έδρες Δήμων ή Κοινοτήτων (όπου ευρίσκετο το ακίνητο και σε μέρα Κυριακή πρωί. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αυτή η διάταξη τροποποιήθηκε με το νόμο 3714/2008 και προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στα Ειρηνοδικεία ως κατωτέρω.

Στάδια που ακολουθούνται

Τα στάδια από τη αρχή είναι:

  1. Καταγγελία σύμβασης, 
  2. Έκδοση διαταγής πληρωμής, 
  3. Έκθεση κατάσχεσης, 
  4. Ειδοποίηση (5 τουλάχιστον μέρες πριν) πλειστηριασμού, 
  5. Πλειστηριασμός. 

Όλα σας κοινοποιούνται με δικαστικό επιμελητή. σε Ειρηνοδικεία Αττικής όπου γίνονται πλειστηριασμοί

Προστασία από τους πλειστηριασμούς

Μέχρι 31/12/2013 υπάρχει νόμος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς για οφειλές κάτω των 200000 ευρώ.
Αυτός θα καταργηθεί από 1/1/2014 και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στους πιστωτές να εκπλειστηριάζουν όλη την περιουσία των οφειλετών ακόμα και για μικρές οφειλές πχ 1000,00€

Ειρηνοδικεία

(Εδώ βάζουμε τους νόμους που αφορούν πλειστηριασμούς)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ομοιοπαθείς,
Ονομάζομαι Λουλάκης Στρατής, κάτοικος Βριλησσίων. Λαμβάνω μέρος στις εβδομαδιαίες συνελεύσεις στο Πολυτεχνείο, και με το συγκεκριμένο σχόλιο θα ήθελα να προτείνω την στοχευμένη επικοινώνηση όλων των παραπάνω που αναφέρονται στην προκύρηξη, γιατί έτσι (και μόνο έτσι) θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την μέγιστη κοινωνική αφύπνηση όλου του λαού.
Καθώς το πρόβλημα αγγίζει -με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- όλους, δεν μένει παρά να βρούμε τον τρόπο -μέσω τηλεφώνου λέω εγώ- να προσεγγίσουμε το κάθε νοικοκυριό χωριστά και να του εξηγήσουμε-επικοινωνήσουμε το κομμάτι του προβλήματος που το αφορά προσωπικά.
Έτσι, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε θεαματικά τον αριθμό των ενεργών πολιτών και άρα να δώσουμε μια ουσιαστική ώθηση στο κίνημά μας, που τόσο την έχουμε τόσο ανάγκη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ουσιαστικός παράγοντας διαμόρφωσης των εξελίξεων.

Ευχαριστώ.