ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια: Ανακοίνωση για τους πλειστηριασμούς


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Σε συνέχεια της χωρίς όρια φοροληστείας, κατατέθηκε το νομοσχέδιο που μονιμοποιεί το «έκτακτο» χαράτσι για την κατοικία αλλά και τα αγροτεμάχια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς!

Γίνεται φανερό με το νέο νόμο, που φορολογεί ακόμα και την πρώτη κατοικία χαμηλής αξίας, ότι θα πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος για τα σπίτια μας. Αυτή η φοροληστεία επιτείνει ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τα αδιέξοδα που βιώνει ήδη ο εργαζόμενος, ημιαπασχολούμενος, επισφαλώς εργαζόμενος ή άνεργος και ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα, που καραδοκούν για να αρπάξουν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί, εξωθεί ακόμα περισσότερους σε αδυναμία πληρωμών των δόσεων των χαρατσιών της εφορίας και των δόσεων των τραπεζικών δανείων.

Ισχυρίζονται πως η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ε.Ε και πως αν δεν επιτραπούν οι πλειστηριασμοί, οι αξίες των ακινήτων κινδυνεύουν από συνεχή απαξίωση γιατί κανείς δεν θα επενδύει πλέον σε ακίνητα. Δεν μας μιλούν όμως για την απαξίωση των ζωών μας!

Αν αυτός ο νόμος ψηφιστεί, μαζί με τη σχεδιαζόμενη άρση και της μερικής προστασίας των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που ισχύει σήμερα, θα οδηγήει σε μαζική απώλεια της κατοικίας χιλιάδων ανθρώπων. Στην Ισπανία έχουμε ήδη γίνει κοινωνοί των συνεπειών της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Στην Ελλάδα η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και η ένταση της οικονομικής κρίσης έχουν αυξήσει τους άστεγους αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει να συγκινείται.

Να μην τους αφήσουμε να προχωρήσουν ανενόχλητοι στα σχέδια τους. 

Καλούμε όλους και όλες, που πλήττονται από τη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και που θέλουν να αντιδράσουν σε αυτή την πολιτική να βοηθήσουν με την ηχηρή και έμπρακτη αντίδραση τους ώστε να τους εμποδίσουμε να μας κλέψουν τα σπίτια μας! Καλούμε εργατικά σωματεία, άλλες συλλογικότητες και φορείς, που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αντιλαϊκή φοροληστεία, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σε μαζικές κινητοποιήσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

Δεν υπάρχουν σχόλια: