ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Επιτροπή Πιερίας Ενάντια Στους Πλειστηριαμούς: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη


Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε με καταιγιστικό ρυθμό τις πληροφορίες για την αδιάλλακτη στάση της τρόικας, που εμμένει στην απαίτησή της για την υπό προϋποθέσεις άρση της αναστολής των πλειστηριασμών κατά όσων οφείλουν μέχρι 200.000 ευρώ σε τράπεζες και για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Ταυτόχρονα ακούμε ότι η δικομματική Κυβέρνηση αντιστέκεται, δήθεν, στην απαίτηση της τρόϊκας. Οι μόνοι πραγματικά αδιάλλακτοι, όμως, είμαστε εμείς, οι πολλοί, που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας όταν λέμε ότι θα είμαστε όλοι στους δρόμους ενωμένοι, μην επιτρέποντας σε κανένα να μας βγάλει από τα σπίτια μας. 

Το έργο αυτό δεν θα το παρακολουθήσουμε από τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα, αλλά θα γράψουμε το σενάριό του και θα πρωταγωνιστήσουμε. Κάνουμε την αρχή και αλλάζουμε τον τίτλο από «Άρση αναστολής πλειστηριασμών σπιτιών» σε «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». 

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν τη νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που όσο θα βαθαίνει η κρίση θα αυξάνεται. Αποτελούν καθολική επίθεση στο δικαίωμα των πολιτών για στέγη. Στοχεύουν στη βελτίωση της οικονομικής εικόνας των τραπεζών και στη μείωση της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας για να ανοίξει ο δρόμος για το ξεπούλημά της μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας. 

Σήμερα μπορεί να μην μας αφορά όλους. Αύριο, όμως, θα έρθει και στην πόρτα μας. Ο προσωπικός εφησυχασμός δεν βοηθάει στη λύση του προβλήματος. Βγαίνουμε συλλογικά στους δρόμους, τώρα, πριν να είναι αργά, για να μην μας πετάξουν στο δρόμο! Τα νομικά όπλα παρέχουν μόνο καθυστέρηση και είναι ατομικά, πολυδάπανα και ατελέσφορα. Μόνη μας δύναμη είναι η συλλογική, μαζική και ενωτική αυτοοργανωμένη κινηματική αντίσταση. 

Η νεοσύστατη στην Πιερία κίνηση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς να οργανώσουν σε κάθε γειτονιά και χωριό δίκτυα αντίστασης για να αποτραπούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Καλεί όσους δεν προστατεύονται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο (έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά.) να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε προστατευτική ομπρέλα. Καλεί τους πολίτες να απαιτήσουν την επέκταση των προστατευτικών νόμων για όλες τις οφειλές τους και προς το Δημόσιο. 

Η κινηματική δράση έχει ήδη αποτρέψει πλειστηριασμούς και στη χώρας μας, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία κ.ά.), στις οποίες υπάρχει και πρόβλημα εξώσεων από τα σπίτια. Εμείς στην Πιερία πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με την οργάνωση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Δεν θα περιμένουμε το αποτέλεσμα των όποιων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας. Θα διατρανώσουμε το δίκιο μας και θα το βρούμε με αγώνες στους δρόμους. 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ 
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ 
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 

Επιτροπή Πιερίας Ενάντια Στους Πλειστηριαμούς
Δημοσίευση σχολίου