ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς


Στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που έγινε στις 23 Μάη στο  Ευρωκοινοβούλιο ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό μπήκε μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκου Χουντή.

Στο ακόλουθο link δείτε/ακούστε την παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών στη συνεδρίαση της GUE/NGL.
 http://web.guengl.streamovations.be/index.php/event/stream/group-meeting-23-05

Στη συνεδρίαση παρέστησαν, προσκεκλημένοι του Νίκου Χουντή εννέα εκπρόσωποι κινημάτων κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση και να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Εκ μέρους των κινημάτων τοποθετήθηκαν:
-Εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών: ο Δημήτρης Σαραφιανός, εκθέτοντας το πλαίσιο που γίνονται οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, τεκμηριώνοντας πως αυτό είναι μια διαδικασία βίαιης μεταφοράς πλούτου από τα (φτωχά) λαϊκά στρώματα προς τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο. Πλήττουν ακόμη περισσότερο τους πλέον φτωχούς και οικονομικά αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας που έχουν χτυπηθεί από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, έχοντας χάσει είτε ολότελα, είτε μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους για να "σωθούν" οι τράπεζες. Τώρα, κυβέρνηση και τράπεζες δίνουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα στη φτωχοποιημένη και αδύναμη να πληρώσει ξανά ελληνική κοινωνία, αρπάζοντας τις περιουσίες της και ανάγοντας τη λεηλασία αυτή σε ένα καινούργιο πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός στηλίτευσε τις πολιτικές της κυβέρνησης που δεν έχουν καμμία σχέση με την αριστερά που επικαλείται, αλλά και την ομοφωνία όλων των αστικών κομμάτων της Βουλής να κινηθούν σ' αυτό το πλαίσιο.

-Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ρωμανός Αγγελής, ένας από τις δεκάδες συλληφθέντων και διωκόμενος δικαστικά για τη δράση του, καταγγέλοντας το αυταρχικό και κατασταλτικό πλαίσιο που νομοθέτησε και ψήφισε η κυβέρνηση, ποινικοποιώντας κάθε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών ακόμη και αυτών που χάνουν τις περιουσίες τους. Ο Ρωμανός έδειξε στους παρευρισκόμενους βουλευτές και συνεργάτες τους φωτογραφίες από την άγρια, με εντολές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αστυνομική καταστολή των κινημάτων και των αγωνιστών, εκθέτοντας την αγαστή συνεργασία και διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και μιας δράκας συμβολαιογράφων.

ο Δημήτρης Σαραφιανός και ο Ρωμανός Αγγελής ζήτησαν εκ μέρους των κινημάτων τη στήριξη των ευρωβουλευτών και την παρέμβασή τους για την ανατροπή του αντικοινωνικού πλαισίου των πλειστηριασμών στην Ελλάδα.

Μετά τις τοποθετήσεις των κινημάτων το λόγο πήραν οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), O Νεοκλής Συλικιώτης από την Κύπρο (ΑΚΕΛ), Joao Ferreira, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας;, Barbara spinelli (ανεξάρτητη, Ιταλία), Gabi Zimmer (DieLinke, Γερμανία, πρόεδρος GUE/NGL) οι οποίοι μίλησαν υποστηρικτικά για τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών στην Ελλάδα, δήλωσαν την αλληλεγγύη τους αλλά και ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, επισημαίνοντας αντίστοιχα προβλήματα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και την ανάγκη κοινού αγώνα.

Σημαντικό ήταν το κλείσιμο της συζήτησης από την πρόεδρο της GUE/NGL η οποία αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κινημάτων για την ενημέρωση, υπογράμμισε τη στήριξη της GUE/NGL στα ελληνικά κινήματα, δήλωσε την απόλυτη ανάγκη της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και υπογράμμισε την πρόθεση της GUE/NGL να στηρίξει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Ελλάδα και όπου αλλού αναπτύσσεται στην Ευρώπη απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές λιτότητας, επισημαίνοντας πως πάγια θέση της GUE/NGL είναι πως οι πολιτικές αυτές σκοτώνουν.
 

Τα εννέα μέλη της αντιπροσωπείας του κινήματος καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης είχαν μέσα στην αίθουσα αναρτήσει πανό, δίνοντας αγωνιστικό τόνο στην όλη διαδικασία.

Η έναρξη της συζήτησης έγινε με το καλωσόρισμα του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή ο οποίος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι το ότι η ευρωομάδα επέλεξε να συζητήσει το θέμα των πλειστηριασμών, αναγνωρίζοντας τις ζοφερές συνθήκες που επικρατούν στο επίπεδο της απειλής κατά της ζωής των πολιτών και της καταστολής που ασκείται στα κινήματα. Επεσήμανε παράλληλα πως οι πολιτικές που ασκούνται στο ζήτημα των πλειστηριασμών αποτελούν σαφή επιλογή των ευρωπαϊκών θεσμών κάτι που προκύπτει από την απάντηση του Ντράγκι σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος στο παρελθόν.

Τέλος, να αναφερθεί ότι όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες τους έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη συζήτηση.

Από τη συζήτηση των ευρωβουλευτών της GUE/NGL προέκυψε η ακόλουθη δήλωση-ψήφισμα:
Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Η άνευ προηγουμένου βιαιότητα της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο πολλοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Αυτό είναι επαίσχυντο και καταγγέλεται από εμάς.
Επίσης στεκόμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε πλήρως τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του.
 
Υπογράφουν
• Νίκος Χουντής, Λαϊκή Ενότητα
• Sabine Losing, Die Linke, Γερμανία
• Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη
• Νεοκλής Συλικιώτης, ΑΚΕΛ
• Marina Albiol, Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας
• Joao Ferreira, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
• Joao Pimenta Lopez, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
• Miguel Viegas, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας
• Lidia Maria Senra Rodriguez, Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας, Ισπανία
• Luke Ming Flanagan, Ανεξάρτητος, Ιρλανδία
• Stefan Eck, Ανεξάρτητος, Γερμανία
• Younous Omarjee, Γαλλία
• Eleonora Forenza, Κουμμουνιστική Επανίδρυση Ιταλία
• Ángela Vallina, Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: