ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Νέο «κούρεμα» δόσεων με το νόμο Κατσέλη

πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/340722.html

 
 
Η Δικαιοσύνη δίνει τη δυνατότητα σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, να βελτιώσουν τις αρχικές ρυθμίσεις των χρεών τους και να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερες ελαφρύνσεις. Αποφάσεις, κυρίως Ειρηνοδικείων της επαρχίας, ανάβουν το «πράσινο φως» για αναδρομικό «κούρεμα» οφειλών, αν επιβεβαιωθεί ότι ο δανειολήπτης έχει περαιτέρω επιβαρυνθεί.

Η δεύτερη ευκαιρία για μια βελτιωμένη ρύθμιση αναδρομικά, σύμφωνα με το Εθνος, μπορεί να δοθεί σε κάθε περίπτωση ανατροπής των βιοτικών αναγκών και δεδομένων του οφειλέτη αρκεί να αποδεικνύεται η εκ των υστέρων επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, που δικαιολογεί την αναπροσαρμογή των συμφωνημένων δόσεων, ανάλογα με τις νέες συνθήκες.

Έτσι επιτρέπεται αναδρομικό δικαστικό «κούρεμα» των οφειλών, εάν μετά την αρχική ρύθμιση, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης υπέστη νέα μείωση αποδοχών ή εάν απολύθηκε και αδυνατεί να βρει νέα εργασία ή όταν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον ίδιο ή για μέλη της οικογένειάς του, ή όταν αυξήθηκαν στην πορεία της ζωής του οι βιοτικές ανάγκες και οι σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: