ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς από Δήμα Αθηναίων


Όλες και Όλοι την Πέμπτη 27/4 ώρα 14.30 στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συναγωνιστή στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας (οδός Αθηνάς, Δημαρχείο).
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών
(Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών)

Αναλυτική ενημέρωση για τον πλειστηριασμό
Σε προηγούμενη συνάντηση της ομάδας συντονισμού των συλλογικοτήτων κατά των πλειστηρισμών ετέθη το θέμα του πλειστηρισμού πρώτης κατοικίας συναγωνιστή από τη συνέλευση του Γκύζη-Πολυγώνου. Ο πλειστηριασμός γίνεται στις 17/5 από το Δήμο Αθήνας για "οφειλόμενα" δημοτικά τέλη. Μάλιστα ο συναγωνιστής μας παρέδοσε αντίγραφο του εγγράφου του πλειστηριασμού και μας ενημέρωσε αναλυτικά για ο θέμα. Τότε αποφασίστηκε η διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Καθορίστηκε η 27/4 ώρα 2.30. όπου θα υπήρχε ικανοποιητική απαρτία του Δημ. Συμβουλίου.

Στην τελευταία συνέλευση των συλλογικοτήτων (Πέμπτη 20 Απρίλη) ο συναγωνιστής μας έφερε ηχογραφημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/5 από τα οποία προέκυπτε πως ο Δήμος δεν έχει σκοπό να προχωρήσει τον πλειστηριασμό κάτι που διασταυρώνεται με το ότι δεν έχει δημοσιευθεί στο site των πλειστηριασμών σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Παρακολουθώντας καθημερινά το site όντως δεν έχουμε δεί αναρτημένο τον σχετικό πλειστηριασμό.

Παρόλα αυτά αποφασίσαμε από κοινού με τη Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου να προβούμε στη διοργάνωση της παράστασης διαμαρτυρίας για να στείλλουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς ενάντια στο δικαίωμα της στέγασής μας. Να δηλωθεί η πολιτική βούληση του Δήμου ότι δεν προχωράει σε πλειστηριασμούς για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων Δημοτικών τελών. Και επί πλέον να απαιτήσουμε από τον Δήμο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των πλειστηριασμών απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών
(Συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών)
Αθήνα 20/4/2017

Το σχετικό κάλεσμα-ανακοίνωση της συνέλευσης Γκύζη-Πολυγώνου

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
Πριν λίγες μέρες μέλος της λαϊκής συνέλευσης έλαβε ειδοποίηση από το Δήμο Αθηναίων για πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής του κατοικίας για χρέη επισιτιστικών τελών καταστήματος εστίασης, που διατηρούσε παλιότερα. Η επιχείρηση έχει κλείσει από το 2011 και ο γείτονας μας έμεινε άνεργος με μόνο περιουσιακό στοιχείο την κατοικία όπου μένει με την οικογένειά του.
Ο Δήμος Αθηναίων, υπό τη δημαρχία Καμίνη, δείχνει για άλλη μια φορά ξεκάθαρα την κοινωνική του «αλληλεγγύη» προς τους δημότες του. Σε αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης και ανεργίας, αντί να κάνει κοινωνική πολιτική αμβλύνοντας τις συνέπειες των μνημονίων, επιλέγει να λειτουργεί σαν εισπρακτικός μηχανισμός καταστρέφοντας περιουσιακά στοιχεία και ανθρώπινες ζωές.
Σαν λαϊκή συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου και σαν τμήμα του συνολικού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο δήμο ούτε και σε κανένα άλλο φορέα το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας. Θα μας βρουν απέναντι τους, όπως στα πρωτοδικεία, έτσι και στα δημαρχεία.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: