ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μαδρίτη: Κάτοικοι της περιοχής Lavapies πετροβολούν τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια έξωσης


πηγή: omniatv.com

Κάτοικοι της περιοχής Lavapies της Μαδρίτης κυνήγησαν και πετροβόλησαν τα ΜΑΤ της τοπικής αστυνομίας, μετά από επέμβασή της κατά την διάρκεια της έξωσης του Antonio, ενός ασθενή με χρόνιο νόσημα και ολική αναπηρία. Συνελήφθησαν δύο φωτορεπόρτερ , η μεσολαβήτρια της οργάνωσης "Σταματήστε τις Εξώσεις" και ο Αntonio.

Στις 7:20 το πρωί, τα ΜΑΤ της δημοτικής αστυνομίας της Μαδρίτης, απέκλεισαν την οδό Tribulete για να εκτελεστεί η έξωση του Antonio Argobia, ενός 54χρονου ασθενή με χρόνια ασθένεια και ολική αναπηρία .

Επιτρέποντας μόνο την είσοδο στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους -μετά από εξακρίβωση της διεύθυνσης τους βάσει ταυτότητας- πήραν θέση μάχης πάνω από μια ώρα πριν το κάλεσμα για συγκέντρωση της οργάνωσης “STOP Desahucios” (Σταματήστε τις Εξώσεις) η οποία θα προσπαθούσε να εμποδίσει την πρόσβαση των ΜΑΤ στην είσοδο της κατοικίας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των δικαστικών κλητήρων, τα ΜΑΤ εισήλθαν, χωρίς καμιά προηγούμενη διαπραγμάτευση, στην κατοικία του Argobia, σπάζοντας την πόρτα με βαριοπούλα και συλλαμβάνοντας άμεσα την J.A., μεσολαβήτρια της “STOP Desahucios”, και τους A.K. και R.G. φωτορεπόρτερ που εργάζονταν για το Associated Press (ΗΠΑ) και Nur Photo ( Ιταλία ) αντίστοιχα καθώς και τον ίδιο τον Αntonio.

Τα ΜΑΤ, φεύγοντας από την κατοικία μετά τις μία το μεσημέρι, επιτέθηκαν χωρίς προειδοποίηση στους κατοίκους και τους διαδηλωτές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο. Δεν υπήρξαν περισσότερες συλλήψεις αλλά οι επιθέσεις της αστυνομίας προκάλεσαν αρκετούς τραυματισμούς και την οργή ​​των συγκεντρωμένων, που απάντησαν στους αστυνομικούς πετώντας τους κυρίως παπούτσια, γλάστρες και πέτρες , αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν κατά μήκος της οδού Tribulete, μέχρι την πλατεία της Lavapies και διώχνοντας τους από την γειτονιά προς την οδό Argumosa, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί .

Η Συνέλευση της "Vivienda Centro del 15M", ομάδα ακτιβιστών που συμμετέχει ο Argobia και είχε καλέσει την "STOP Desahucios" με σκοπό να πάρει αναβολή η έξωση προσπαθώντας παράλληλα να βρει μια λύση για το στεγαστικό του πρόβλημα, κατήγγειλε το απόγευμα με δήλωση της ότι το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης σε συνδυασμό με τις απώλειες για τους εμπόρους που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς μετακίνησης "θα υπερκάλυπτε την καταβολή του ενοικίου μέχρι να βρισκόταν λύση για τη στέγαση του Antonio" .

Από την πλευρά της, η Εθνική Ένωση Φωτορεπόρτερ Τύπου και Τηλεόρασης ( ANIGP - TV ) αποδοκίμασε "δυναμικά" με δήλωση της τη σύλληψη των δύο φωτορεπόρτερ, απαιτώντας την «άμεση απελευθέρωση τους» και σημειώνοντας ότι "οι αστυνομικοί υποχρεούνται να διασφαλίζουν τη διατήρηση της δημόσιας τάξης χωρίς να εμποδίζουν το έργο των δημοσιογράφων, αλλά διευκολύνοντας το έργο τους , έτσι ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν πραγματικά τους πολίτες" .

Οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του κέντρου της Μαδρίτης, στην οδό Leganitos , αφέθηκαν ελεύθεροι στις 19:00 αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ασέβειας και απείθειας κατά της αρχής.

στο omniatv.com μπορείτε να δείτε και το σχετικό video.

Δεν υπάρχουν σχόλια: