ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Α! Εφορία Αθήνας ενάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις χρημάτων




Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν σήμερα (Δευτέρα 3 Φλεβάρη) στο κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Α! ΔΟΥ ΑΘήνας ενάντια Α! Εφορία Αθήνας ενάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις χρημάτων. Σημειώνουμε ότι η Α! ΔΟΥ είναι μία από τις πρώτες τέσσερις εφορίες στις οποίες από σήμερα εφαρμόζεται το αυτόματο σύστημα (ηλεκτρονικά και χωρίς καμμία ειδοποίηση στον οφειλέτη)κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Βέβαια όπως μας ανέφερε η διευθύντρια της Α! ΔΟΥ ο οφειλέτης έχει ενημερωθεί γραπτά για την ύπαρξη της οφειλής.



Αντιπρόσωπο από κάθε συνέλευση γειτονιάς επισκέφθηκε τη διευθύντρια της Α! ΔΟΥ στην οποία παραδόσαμε υπόμνημα για τις θέσεις μας για το θέμα. Επίσης ζητήσαμε διευκρινίσεις τόσο για το ζήτημα των κατασχέσεων χρημάτων όσο και για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Από τα λεγόμενα της διευθύντριας αποκομίσαμε ότι το σύστημα και η Α! ΔΟΥ δίνουν προτεραιότητα σε μεγάλες οφειλές και ακόμη σε οφειλές που κινδυνεύουν -λόγω παρέλευσης δεκαετίας από τη βεβαίωση, να παραγραφούν. Τα ίδια περίπου κριτήρια εφαρμόζονται και για το θέμα των πλειστηριασμών. Πέραν όμως αυτών η διευθύντρια μας πληροφόρησε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Εισπράξεων (ΚΥΕ) που εδρεύει στην Καραγεώργη Σερβίας (υπουργείο Οικονομικών) μπορεί ανεξάρτητα των ως άνω κριτηρίων να προβαίνει τόσο σε κατασχέσεις χρημάτων όσο και σε εκπλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών. Επομένως κανένας οφειλέτης δεν μπορεί ούτε να επαναπαύεται ούτε και να περιμένει τον οίκτο της υπηρεσίας εισπράξεων (ΚΥΕ).


Στη συγκέντρωση κάλεσε και η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop η οποία μετείχε ενεργά και με μαζική παρουσία στη διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: