ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Cepal: η Εισπρακτική του τρόμου


Διαβάζουμε....
Άλλο ένα χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής τραπεζικής, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να μεταφέρει η Alpha Bank στη Cepal Hellas, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Η μεταφορά διενεργείται στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης της τράπεζας έναντι της Cepal Hellas, με βάση τη συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών πριν από περίπου μια διετία.

Η Alpha έχει αναθέσει ήδη στη Cepal Hellas τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων πωλήθηκαν πρόσφατα στη B2Holding με την διαχείριση να παραμένει στη Cepal.

Συνολικά η Cepal Hellas διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή απαιτήσεις συνολικού υπολοίπου άνω των 3,7 δισ. ευρώ (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται και το πακέτο που αγόρασε η B2Holding) και μετά την νέα ανάθεση το ύψος τους θα ξεπεράσει τα 6,2 δισ. ευρώ.

Μελετώντας τους πίνακες αναρτημένων πλειστηριασμών 
για το αμέσως προσεχές διάστημα βλέπουμε....


Σε πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ακινήτων σε όλη την Ελλάδα προχωράει η Cepal Hellas το επόμενο διάστημα. Ο αριθμός αυτός  μεταφράζεται στο 12% των συνολικών πλειστηριασμών από όλες τις τράπεζες, τις εισπρακτικές, τους ιδιώτες και τους δημόσιους φορείς !!!

Στην ιστοσελίδα της Cepal Hellas διαβάζουμε.... 

Η Cepal είναι μία εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, υπό τις ρυθμίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1. α. του Νόμου 4354/2015 όπως ισχύει στην Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής 095/27.5.2016. 

Μέσα από τη στρατηγική τεχνογνωσία και τις προηγμένες μεθόδους εξυπηρέτησης που διαθέτουμε, παρέχουμε καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις σε πελάτες και δανειολήπτες. 

Ως πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά, η Cepal φιλοδοξεί να γίνει η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, παρέχοντας έγκαιρες αμοιβαίες και επωφελείς λύσεις εξυπηρέτησης σε πελάτες και δανειολήπτες, εφαρμόζοντας επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές. 

Το όραμά μας εστιάζει στην εξέλιξη του ελληνικού τραπεζικού τομέα μέσω νέων εξειδικευμένων πρακτικών και τεχνογνωσίας, που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια στο σύνολο των διαδικασιών μας.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ
Στην Cepal, έχουμε σχεδιάσει μια προσέγγιση τριών σημείων βασισμένη σε ειδικά εργαλεία, τα οποία μας επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε τόσο στους πελάτες όσο και στους ίδιους τους δανειολήπτες.

Από τον αριθμό των πλειστηριασμών στους οποίους προχωράει με το καλημέρα (μην ξεχνάμε ότι  η δραστηριότητά της άρχισε από το τελευταίο φθινόπωρο) η φιλόδοξη εισπρακτική φαίνεται πως οι εξειδικευμένες πρακτικές και τα ειδικά εργαλεία δεν φτούρισαν .... 

Μελετώντας τον κατάλογο των αναρτημένων πλειστηριασμών βλέπουμε:

-Κανένας πλειστηριασμός δεν έχει ανασταλεί πράγμα που σημαίνει ότι τα ειδικά εργαλεία  της πολλά υποσχόμενης στα αρπαχτικά cepal είναι ο ανελέητος βομβαρδισμός των δανειοληπτών με τον τρόμο του πλειστηριασμού. Παράλληλα, από πολλές προσωπικές μαρτυρίες οφειλετών περιγράφονται οι απειλές και το εν γένει ζοφερό κλίμα που καλλιεργεί η εν λόγω εισπρακτική στην επικοινωνία της με τους οφειλέτες. 
- H Cepal Hellas δεν σέβεται ούτε καν το νόμο ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα που δίνει το κουτσουρεμένο έστω δικαίωμα στον δανειολήπτη να καταφύγει με βάση τις διατάξεις του σε αίτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας του.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η μητρική Cepal Int. με έδρα και "αποτελεσματικές" πρακτικές στην Ισπανία, έχει εξαπλωθεί ραγδαία στις ισπανόφωνες χώρες της Αμεικάνικης ηπείρου αλλά και τα Βαλκάνια.

Θέσεις "εργασίας" στη Cepal

Η CEPAL ψάχνει μεσίτες σε όλη την Ελλάδα για να πουλάει τα ακίνητα που είτε θα παραδώσουν οικειοθελώς οι αφελείς και "συνεργάσιμοι δανειολήπτες" είτε θα γίνουν λάφυρά της με τη βία του πλειστηριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: