ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δήμος Αθηναίων- Ρίχνεται δυναμικά στη "μάχη" των πλειστηριασμών

Λίγες ημέρες πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο για το διακανονισμό οφειλών σε Δημόσιο-Ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με τις 120 δόσεις, ο Δήμος Αθηναίων έτρεξε να προλάβει την κυβέρνηση και να βγάλει στο σφυρί ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του.

Απόσπασμα προγραμματισμένων πλειστηριασμών από τον Δήμο Αθηναίων

Επί τρία χρόνια ο απελθείς δήμαρχος κ. Καμίνης μας έταζε πως επί θητείας του δεν θα βγεί σπίτι σε πλειστηριασμό. Μόλις όμως σιγούρεψε την υποψηφιότητα του για την Ευρωβουλή με το ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Μάρτη, έδοσε το πράσινο φως να παύσει η περίοδος χάριτος και και να αρθούν τα μέτρα για φιλικό διακανονισμό -όπως διατεινόταν- με τους οφειλέτες, φροντίζοντας οι πλειστηριασμοί να ορισθούν αφού θα έχει παραιτηθεί από δήμαρχος. 

Έτσι την Τετάρτη 8 Μάη θα κτυπήσει το πρώτο "ηλεκτρονικό" σφυρί για πλειστηριαμό υπέρ Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως βλέπουμε στους αναρτημένους πλειστηριασμούς ο Δήμος Αθηναίων δεν υστερεί σε ζήλο από μερικές τράπεζες του εξωτερικού ή από κερδοσκοπικά funds. Μάλιστα φθάνει στο σημείο να εκπλειστηριάζει κινητά περιουσιακά στοιχεία ευτελούς αξίας (δείτε επόμενη εικόνα) προκειμένου να εισπράξει ποσά υποπολλαπλάσια της οφειλής, τη στιγμή που το κόστος της διαδικασίας του πλειστηριασμού είναι πολλαπλάσιο της πιθανής προσόδου.


Ακίνητα (κυρίως σπίτια και δευτερευόντος καταστήματα), κινητά κάθε είδους (καναπέδες, στερεοφωνικά, καρέκλες, τραπέζια, κ.α) όλα στο σφυρί ... Δεν γνωρίζουμε ποιός αγοραστής θα φιλοτιμηθεί να αγοράσει από την πραμάτεια του ψιλικατζή δήμου, διαπιστώνουμε όμως πως ούτε η ελάχιστη κοινή λογική, αλλά ούτε και η ανθρωπιά δεν προσιδιάζουν στο προφίλ του πρώτου δήμου της χώρας. 


Θέλει πολλή απανθρωπιά να βγάζεις στο σφυρί ένα φτωχικό διαμέρισμα (δείτε επόμενη εικόνα) που αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο (και πρώτη κατοικία) ενός ατυχήσαντος επαγγελματία όχι για μια τεράστια οφειλή, τη στιγμή που οφειλέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απολαμβάνουν της ασυλίας των εισπρακτικών μηχανισμών του Δήμου (στοιχεία στη διάθεση του καθενός).

Πρώτη κατοικία στο σφυρί

Τί εχει να πεί ο αντ' Αυτού κ. Γ. Αποτολόπουλος ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: