ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣτΕ: Άκυρες οι αντικειμενικές αξίες άκυρος και ο ΕΝΦΙΑ

πηγή: liberal.gr

Την ουσιαστική ακύρωση του ΕΝΦΙΑ που υπολογίστηκε με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 , προχωρεί εμμέσως το Συμβούλιο Επικρατείας, αφού με απόφασή του μετά από διάσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ, δίνει εντολή στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. 

Το δικαστήριο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , στην απόφαση το σκεπτικό της οποίας θα δημοσιευθεί αύριο το μεσημέρι, αποφαίνεται πως οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα ακίνητα από το 2007 πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω (αναδρομικά ) από την 21η Μαΐου 2015. Κι αυτό γιατί όλες οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά παρέλειψαν όπως είχαν υποχρέωση να τον αναπροσαρμόσουν ανά διετία. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος υπολογίστηκε με τις προηγούμενες αντικειμενικές είναι ένα μετέωρο μέτρο αφού βρίσκεται ένα βήμα πριν κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού του αφού αρκεί μια απλή προσφυγή στα δικαστήρια. 

Στο Δικαστηριο είχαν προσφύγει 13 ιδιοκτήτες ακινήτων σε διάφορα σημεία της χώρας και ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης εκδώσει ανά διετία όπως είχε υποχρέωση απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Όμως, το αίτημα των 13 δεν απαντήθηκε ποτέ και έτσι οι φορολογούμενοι προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: