ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ένας στους δύο "κόκκινους" δανειολήπτες χάνει το σπίτι του

Κάλεσμα στην Εκδήλωση-συζήτηση: 
"Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων"
Tετάρτη 18/11 ώρα 18.30 στο κατειλημμένο GreenPark του πεδίου Άρεως (είσοδος από οδό Μαυροματαίων 22).

Η ανάγκη για να ξεπροβάλλει ένα δυνατό και συντονισμένο κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι πια εκ των ουκ άνευ. Η πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop ξεκινά ένα κύκλο ενημέρωσης, σηζητήσεων και δράσεων κατά των πλειστηριασμών με αρχή την εκδήλωση της Τετάρτης.

Ο κόμπος πια έφτασε στο χτένι και αποκαλύπτεται η ζοφερή πραγματικότητα που περιμένει τους "κόκκινους" δανειολήπτες κατ' αρχήν αλλά και όσους ήδη οφείλουν σε δημόσιο/ασφαλιστικά ταμεία. Περίπου στα 110 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια, 84 δις οι ανείσπρακτες άνω του τριμήνου οφειλές στις ΔΟΥ, μαζί ξεπερνούν το ετήσιο ΑΕΠ, χωρίς να υπολογίσουμε οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Δήμους, ιδιωτών/εταιρειών προς ιδιώτες/εταιρείες, κ.λπ.

Οι δανειστές του κράτους αλλά και οι δανειστές των ιδιωτών με ασφυκτικές πιέσεις πετυχαίνουν τελικά να εξασφαλίσουν στο 100% τις "χορηγήσεις" των σχεδιάζοντας την αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές.

Η κυβέρνηση αφημένη στο έλεος των δανειστών και της διεθνούς κερδοσκοπίας ανοίγει το ασκό του Αιόλου. Υποχωρεί κατά κράτος στις απαιτήσεις τους, αφήνοντας σε πρώτη φάση έναν στους δύο κόκκινους δανειολήπτες ακάλυπτο και σε μια επόμενη φάση τρείς στους τέσσερις.

Τί μας απομένει ; 
Μόνον ο αγώνας για την προστασία του δικαιώματος αξιοπρεπούς στέγασης μιας και κάθε νομικό έρεισμα αποδυναμώθηκε τόσο που μόνο αφελείς μπορούν πια να βασίζονται στις παραγράφους του νόμου Κατσέλη. Αλλά υπάρχει για πολλούς δανειολήπτες πλήρης αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα μιας κατ' αρχήν προσφυγής (τα δικαιολογητικά είναι πολλαπλάσια) και η επωφελής έκβαση της διαδικασίας αμφίβολη. Αν σκεφτούμε ότι σε μια επόμενη φάση κάθε ένας που προσέφυγε στο νόμο Κατσέλη -ακόμη και αν γίνει δεκτή η προσφυγή του- θα βρεθεί σύντομα σε αδυναμία να καλύπτει ανελλιπώς την υποχρέωση εξόφλησης των δόσεων.

Ας σχεδιάσουμε την αντεπίθεσή μας. Να απαιτήσουμε την κατοχύρωση του δικαιώματος της στέγασης, να παλέψουμε για τη μερική ή ολική διαγραφή του χρέους, Να πάψει η στέγαση να είναι εμπόρευμα και το χρέος εργαλείο ταπείνωσης και εξαθλίωσης.
Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop

Δεν υπάρχουν σχόλια: