ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Καβάλα: Δικαστική απόφαση απαλλάσσει από δόσεις δανείου

Από efsyn
Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Γενναία απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας απάλλαξε δανειολήπτρια από την καταβολή δόσεων δανείου ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με 400 ευρώ εισόδημα, μηδενική η δόση προς την τράπεζα. Άλλη μια γενναία απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας ήλθε να βγάλει τη θηλιά από τον λαιμό μιας άνεργης δανειολήπτριας, που επιβιώνει με τα πενιχρά έσοδα του συζύγου της. Με την υπ' αριθμ. 510/2014 απόφασή του, το δικαστήριο έδωσε ανάσα ζωής σε μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, που, έχοντας συνολική οφειλή περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, απαλλάχθηκε πλήρως από την υποχρέωση της καταβολής δόσεων.

Η άνεργη γυναίκα, με τη συμπαράσταση της Ένωσης Καταναλωτών, περί τα τέλη του 2010 κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, τις οποίες όμως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρνήθηκαν. Ακολούθως εκδόθηκε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, κάνοντας χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τον Ιανουάριο του 2012, το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις επί μια τετραετία ύψους 100 ευρώ μηνιαίως.

Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της καταναλώτριας ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 568 ευρώ και ο σύζυγός της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ. Τον Μάιο του 2013, όμως, τα εισοδήματα της οικογένειας περικόπηκαν δραματικά, καθώς η ίδια έμεινε άνεργη και ο σύζυγος είχε πλέον εισοδήματα ύψους περίπου 380 ευρώ. Έτσι η καταναλώτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και δικαιώθηκε. Το Ειρηνοδικείο Καβάλας την απάλλαξε πλήρως από την υποχρέωση καταβολής δόσεων στις τράπεζες, κρίνοντας ότι το ελάχιστο εισόδημα πλέον ίσα που επαρκεί για τον βιοπορισμό της οικογένειας.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι σωστές ρυθμίσεις του Ν.3869/2010 σε συνδυασμό με τις δίκαιες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Καβάλας αποτελούν για τις δύσκολες εποχές που περνούν οι υπερχρεωμένοι πολίτες της Καβάλας μοναδική σανίδα σωτηρίας και ελπίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, ενώ η πρόεδρος Κατερίνα Γεροστεργίου εξέφρασε την ελπίδα πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, με καινούργιες ρυθμίσεις, θα εντάξει περισσότερες κατηγορίες πολιτών στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Ν.3869/2010, αλλά επιπλέον θα ισχυροποιήσει και τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εισάγοντας διατάξεις υποχρεωτικότητας για τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: