ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί σπιτιών στις 4 Φλεβάρη στο ειρηνοδικείο Αθήνας.


Δεν πραγματοποιήθηκαν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών στις 4 Φλεβάρη (χθές) στο ειρηνοδικείο Αθήνας. Η διαδικασία (εν μέσω αντεγκλήσεων) περιορίσθηκε στον εκπλειστηριασμό μη-ακινήτων.

Η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων είχαν καλέσει για μαζική διαμαρτυρία κατά της πραγματοποίησης των πλειστηριασμών. Έχοντας προπαγανδίσει πλατειά το κάλεσμα, αρκετά ΜΜΕ είχαν έντονη παρουσία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Φτάνει να πούμε ότι από προχθές κιόλας είχαν επικοινωνήσει μαζί μας δεκάδες δημοσιογράφοι από όλα τα γνωστά ΜΜΕ (Κανάλια, εφημερίδες, ενημερωτικά portals) ζητώντας πληροφορίες τόσο για την εκδήλωση όσο και για το θέμα των πλειστηριασμών ευρύτερα. 


Εκτός των συλλογικοτήτων που είχαν καλέσει στη διαμαρτυρία, παρουσία είχαν η ΕΚΠΟΙΖΩ, μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης Περάματος, εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής και μέλη των ΑΝΕΛΛ.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής διαδικασίας:
1. Η ελεύθερη πρόσβαση προς τις αίθουσες του ειρηνοδικείου και η άκρως διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

2. Η ασήμαντη σε σχέση με το πλήθος των εκπλειστηριαζομένων σπιτών (18 τον αριθμό) παρουσία αλληλέγγυων και πιθανόν και μερικών από τους ίδιους τους θιγόμενους κάτι που έχει να κάνει με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης καtοικίας. Το να πούμε ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν πρέπει να επαναπαυθεί και να εφησυχάσει είναι περιττό. Η ανάθεση σε άλλους της αξιοπρέπειας του καθενός οδηγεί ξανά στις γνωστές καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: