ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ήλθαν τα κοράκια των πλειστηριασμών




Στις 15/10 Ισπανική τραπεζική εταιρία βγάζει στο σφυρί τη μοναδική κατοικία Θεσσαλονικιού δανειολήπτη. «UNION OF CREDITOS IMOBILIARIOS S.A. E.F.C.” ή ΕΝΩΣΗ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ Α.Ε. – ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρίας που κατέχει το Know how (τεχνογνωσία) μετά τους μαζικούς πλειστηριασμούς στην Ισπανία. Χιλιάδες πλειστηριασμοί ετοιμάζονται περιμένοντας και την ευνοϊκή ρύθμιση για εκπλειστηριασμούς στο 1/3 της αξίας των ακινήτων μετά την 1/01/2015.

Χιλιάδες ακίνητα θα περάσουν στα χέρια πολυεθνικών μετατρέποντας εσαεί σε ενοικιαστές/υπόδουλους όσους μέχρι σήμερα κατάφεραν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω στο κεφάλι τους ιδροκοπώντας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο μαζικός πλειστηριασμός ακινήτων θα συμπαρασύρει εκ των πραγμάτων τις τιμές προς τα κάτω οδηγώντας χιλιάδες άλλους αδύναμους να πληρώσουν τα ΕΝΦΙΑλτικά χαράτσια και φόρους «στο ξεφόρτωμα» της μικρής ακίνητης περιουσίας τους.

Εδώ έρχεται και η κυβέρνηση να επιτρέψει χωρίς κανένα φόρο και πολύ περισσότερο χωρίς καμία νομική συνέπεια τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από όλα τα λαμόγια που τάχαν στείλει στα ασφαλή θησαυροφυλάκια του εξωτερικού προκειμένου να «ζεσταθεί η αγορά» με τις χιλιάδες αγοραπωλησίες που θα προκύψουν και να «ξεκινήσει η ανάπτυξη» με τις δεκάδες εταιρίες διαχείρισης ακινήτων /real estate, που θα δημιουργηθούν.

Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου μετά την κατοχή του 1941-1944.Τότε, μέσα στα μαύρα χρόνια, 400.000 συμβόλαια αγοραπωλησιών πραγματοποιήθηκαν με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί. Σήμερα με τους ΕΝΦΙΑλτες της πολιτικής των μνημονίων αυτό το ρεκόρ οδεύει να ξεπεραστεί.

Κι εμείς; «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: