ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Παρατηρητήριο πλειστηριασμών: Σεπτέμβρης 2021

 Παρατηρητήριο πλειστηριασμών: Σεπτέμβρης 2021

Αναλυτική παρουσίαση των πλειστηριασμών του μηνός Σεπτεμβρίου 2021.
Γενικές παρατηρήσεις:

-Παρατηρούμε μια σημαντική μείωση των εξαγγελομένων πλειστηριασμών σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του 2021 (Μάϊος, Ιούνιος, Ιούλιος), παρά το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά είναι "χρεωμένος" και με τους πλειστηριασμούς του Αυγούστου, μήνα κατά τον οποίων δεν γίνονται πλειστηριασμοί.
Το γεγονός αυτό πιθανόν να συνδέεται με τα ήδη ακυρωθέντα σχέδια της κυβέρνησης για εκλογές μέσα το φθινόπωρο. Σχέδια που "ακύρωσαν" οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού αλλά και η έξαρση της πανδημίας. Οι διαπιστώσεις αυτές μένει να επαληθευθούν και από τον αριθμό των πλειστηριασμών στους επόμενους μήνες.

-Το ποσοστό κατακύρωσης επί των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών ουσιαστικά έχει "προσγειωθεί" σε επίπεδα Ιουλίου, μετά την "απογείωσή" του τον Ιούνιο και εν μέρει τον Μάϊο. Φαίνεται πως ο επενδυτικός οίστρος ακολουθεί το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί μετά το τέλος του καλοκαιριού σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα. Εξαίρεση αποτελεί η ζήτηση για θέσεις parking αλλά και για γραφεία (σε αστικές περιοχές -ειδικά την Αθήνα), γεγονός που απογείωσε τον συντελεστή στην Αττική πάνω από το 42%. Όσον αφορά τις κατοικίες ο συντελεστής αυτός μειώθηκε πανελλαδικά από το 44% στο 32%.

-Οι αναστολές πλειστηριασμών επίσης είναι μειωμένες και αφορούν είτε ιδιοκτήτες με πολλά ακίνητα, είτε ακριβά ακίνητα σε περιοχές "φιλέτα". Το ενδιαφέρον των τραπεζών στρέφεται ανοικτά πλέον στο κυνήγι κατοικιών χαμηλής αξίας και ειδικά αυτών που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές (Κέντρο, Κυψέλη, Πατήσια, Δυτικά προάστεια). Είναι χαρακτηριστικά ότι διαμερίσματα 1ου και 2ου ορόφου σε αυτές τις γειτονιές εκπλειστηριάζονται με αξίες κάτω των 700 ευρώ ανά τετραγωνικό, υψηλότερων δε ορόφων κάτω των 1.000 ευρώ. Για παράδειγμα οροφο-διαμέρισμα 5ου ορόφου στην Πατησιών (Πλ. Αμερικής) 85m2 και 146 m2 συνολικής έκτασης (με βεράντες) κατακυρώθηκε στην τιμή των 72.000 ευρώ.
Οι τράπεζες ευελπιστούν ότι αυτά τα ακίνητα θα είναι πιο ελκυστικά και λόγω της ευτελούς τιμής τους αλλά και των δανείων που με μεγάλη φειδώ και αυστηρή επιλεξιμότητα προσφέρουν.

Α. Πίνακες ανά είδος ακινήτου

Α1. Πανελλαδική απεικόνιση


Α2. Παναττική  απεικόνιση


Β. Πίνακας εκπλειστηριασθέντων κατοικιών ανά αξία πανελλαδικά



Γ. Πίνακας εκπλειστηριασθέντων κατοικιών Αττικής ανά Δήμο



Δεν υπάρχουν σχόλια: