ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Στην τελική ευθεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Στην τελική ευθεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Από χθες Δευτέρα 2/10,σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος" οι τράπεζες αλλά και κάθε ...ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει αίτηση σύμφωνα με το σχετικό νόμο (http://dikaex.blogspot.com/2017/05/blog-post_22.html) για την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών («ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.»).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι ηλ. πλειστηριασμοί  θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Δεκέμβρη. Βάσει του νόμου για τους ηλ. πλειστηριασμούς είναι αναγκαία η ειδοποίηση του οφειλέτη 2 μήνες πριν την πραγματοποίησή του. Επομένως προηγείται η αίτηση, ακολουθεί η ειδοποίηση και μιας  και η πλατφόρμα είναι έτοιμη, οι πιστοποιήσεις των συμβολαιογράφων έχουν γίνει και απομένει μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας προκειμένου να νεκραναστένεται ένα σκηνικό της εποχής των κοτσαμπάσηδων και των τοκογλύφων, κατά την οποία χιλιάδες χωράφια, σπίτια, περιουσίες φτωχών κατοίκων της νεοαπελευθερωθείσης χώρας πέρναγαν στα χέρια 'δανειστών" με τη βούλα του χωροφύλακα, του δεσπότη ή του δραγάτη. Σήμερα το ρόλο αυτό ζήτησαν να παίξουν μερικοί επίορκοι απέναντι στους νόμους και την κοινωνία συμβολαιογράφοι.

 Με το ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ πλειστηριασμοί που "σέρνονται" στις αίθουσες των ειρηνοδικείων από το 2015 θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται με ταχύτατο ρυθμό στα γραφεία των συμβολαιογράφων, δίνοντας τη χαριστική βολή σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Και μπορεί προς το παρόν αυτοί οι πλειστηριασμοί να αφορούν ακίνητα-φιλέτα ή και συστηματικούς "κακοπληρωτές" όπως διατείνονται οι τράπεζες αλλά και η κυβέρνηση, όμως σε μια επόμενη φάση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα θα περάσουν με ένα ΚΛΙΚ στα χέρια των τραπεζών, των funds ή του κράτους διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό για τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν πιο πολύ και ειδικά για τα μεσαία κοινωνικά στρώματα που ισοπεδώθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων και της πιστωτικής πολιτικής των τραπεζών. Υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 ακίνητα για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής από τις τράπεζες θα αποτελέσουν το "καζάνι" από το οποίο θα αντληθούν αρχικά τα πιο ελκυστικά στους επενδυτές και στη συνέχεια κάθε ακίνητο που δεν θα καλύπτεται από το νόμο Κατσέλη.

Σε αυτά τα πλαίσια και μέσα στο 2018 προβλέπεται ότι πάνω από 10.000 ακίνητα-φιλέτα θα περάσουν στα χέρια των τραπεζών αποφέροντας στα ταμεία τους ποσό 1,5 δις ευρώ, που είναι και ο στόχος-πλαφόν που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα πάντα είναι έτοιμα λοιπόν. Ας διαλέξει ο καθένας στρατόπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: