ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Πλειστηριασμοί: Απόλυτο χάσμα. Επιστροφή στην πολιτική λύση

πηγή: tvxs.gr

Η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με το «κουαρτέτο» με σημείο αιχμής τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τους οποίους πιέζουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών έχει οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη σε αυτό το επίπεδο και επομένως θα επιδιωχθεί πολιτική λύση. 

Απόλυτο χάσμα 
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι χαοτική με τους δανειστές να βάζουν στο στόχαστρο τους οκτώ στους δέκα δανειολήπτες. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη και η φράση του πρωθυπουργού «δεν υπέγραψα σύμφωνο παράδοσης» είναι πολύ ενδεικτική ως προς αυτό. 

Εξάλλου, η στήριξη του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αυτό το ζήτημα απορρίπτοντας τις αξιώσεις των «θεσμών», ενθάρρυνε το Μέγαρο Μαξίμου που βασίζεται στη συμμαχία με το Παρίσι στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης κορυφής που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί - και, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί. 

«Δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών στο θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έπειτα από την ολοκλήρωση των συνομιλιών αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση για το όριο προστασίας (με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου) και τα εισοδηματικά κριτήρια. 
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν είναι ορατός κάποιος τρόπος άρσης του αδιεξόδου πέρα από έναν συμβιβασμό στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο. 

Σε κάθε περίπτωση το θέμα των κόκκινων δανείων περιλαμβάνεται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, το οποίο θα είναι βαρύτερο από το πρώτο καθώς περιλαμβάνει: 
-Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων
-Ισοδύναμα ύψους 2 δισ ευρώ ετησίως για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ακυρότητα περικοπών σε συντάξεις. 
-Έναρξη της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ από τον Μάρτιο του 2016, που θα αφορά το ανώτερο 20% των δικαιούχων
-Νέος γύρος κατάργησης κοινωνικών πόρων, που οδηγεί σε μείωση παροχών ή αύξηση εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων
-Μεταρρύθμιση του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο και επέκτασή του στις ΔΕΚΟ με ισχύ από 1/1/2016
-Νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους - Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς
-Αύξηση του φόρου στο εισόδημα από ενοίκια
-Αύξηση του φόρου εισοδήματος στους αγρότες από 13% στο 20%
-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
-Προώθηση αποκρατικοποιήσεων
Δημοσίευση σχολίου