ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγηΤο Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου οργανώνεται η διεθνής συνάντηση για το δικαίωμα στη στέγηστην Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ (κτήριο Αβέρωφ, είσοδος από οδό Στουρνάρη).

Συνδιοργανωτές είναι: Αληλλεγγύη για Ολους, Πλειστηριασμοί STOP, Encounter Athens, European Coalition for the Right to Housing and the City και το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Πρόκειται για μία συνάντηση κινημάτων από πάνω από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες που στόχο έχει την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων στέγασης, όπως είναι οι εξώσεις, οι πλειστηριασμοί, η υποδοχή των μεταναστευτικών ροών, ο ελλιπής σχεδιασμός εναλλακτικών πολιτικών στέγασης, αλλά και η υφαρπαγή γης σε όλη την Ευρώπη. Ενώ τέλος, η ενδυνάμωση των κοινωνικών κινημάτων που έχουν αναδυθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μέσα από το συντονισμό της δράσης τους αποτελεί βασική στόχευση αυτής της συνάντησης.
Ο «Ευρωπαϊκός Συνασπισμός για το Δικαίωμα στην Κατοικία και την Πόλη (European Coalition for the Right to Housing and the City), ο οποίος ενεργοποιείται εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σε διεθνείς και τοπικές συντονισμένες δράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν γίνει σημαντικά βήματα ενάντια σε οικονομικούς και real-estate παίκτες. Ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία, κοινωνικές ομάδες από δεκάδες χώρες επιβεβαίωσαν την ανάγκη διεθνούς συντονισμού.

Το Facebook Event της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ:
 Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε επίσης στο blog της συνάντησης:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2015
-12.30-14.30 - εργαστήριο 1: Κατοικία και υφαρπαγή γης (νεοφιλελεύθερες πολιτικές για τον αστικό χώρο)
-διάλειμμα για φαγητό 14.30-15.30-15.30-17.30 - εργαστήριο 2: Το χρέος ως μέσο κοινωνικού ελέγχου (πλειστηριασμοί και εξώσεις)
-διάλειμμα για καφέ 17.30-18.00-18.00-20.00 - εργαστήριο 3: Άμεσες ανάγκες στέγασης: υποδοχή μεταναστών στον ευρωπαϊκό νότο


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Ιουνίου 2015
-12.00-14.00 - εργαστήριο 4: Εναλλακτικές πολιτικές στέγασης
-διάλειμμα για φαγητό 14.00-15.00-15.00-17.00 - εργαστήριο 5: Συλλογικές μορφές ιδιοκτησίας, ο αστικός χώρος ως κοινό αγαθό
-διάλειμμα για καφέ 17.00-17.30-17.30-19.30 - εργαστήριο 6: Σχεδιάζοντας και συντονίζοντας τις δράσεις μας

*****

Η ενότητα (εργαστήρι) που θα παρέμβουμε σαν Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop είναι το εργαστήριο Το χρέος ως μέσο κοινωνικού ελέγχου (πλειστηριασμοί και εξώσεις) που γίνεται το Σάββατο ώρες -15.30-17.30 .

Κάθε συλλογικότητα και κάθε άτομο μπορεί να παρέμβει με πεντάλεπτη εισήγηση. Οι ομιλητές στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα είναι 3, από Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Φυσικά μπορεί κάθε συλλογικότητα ή άτομο  να παρακολουθήσει όποια ενότητα θέλει αλλά και να παρέμβει.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε με τις θέσεις, προτάσεις και ερωτήσεις σας για ένα τόσο πρωτεύον για το κίνημα και τις δράσεις μας ζήτημα για να ακουστεί δυνατή η φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση, για να φτάσουν οι θέσεις των κινημάτων και δράσεων υπέρ του δικαιώματος στη Στέγη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

το τετρασέλιδο φυλλάδιο που διανέμεται για την εκδήλωση
(κάνοντας ΚΛΙΚ στην εικόνα βλέπετε καλύτερα)

 
Δημοσίευση σχολίου