ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ν. Ιωνία: αποτροπή πλειστηριασμών.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Οι δύο πλειστηριασμοί αφορούσαν χρέη προς τράπεζα και χρέος ιδιώτη προς ιδιώτη (μια άκρως καταχρηστική άσκηση δικαιώματος). 

Η μαζική και αγωνιστική παρουσία αλληλέγγυων (από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς) απέτρεψε δύο πλειστηριασμούς σήμερα στο ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας.

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πλειστηριασμοί-Stop αλλά και άλλων κινηματικών συλλογικοτήτων. Ο χώρος μπροστά από το ειρηνοδικείο αλλά και οι γύρω χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι.

Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά από χθες ήδη τα συστημικά κανάλια (MEGA, ALPHA) αλλά και ενημερωτικά sites (in.gr, newsbeast) καλούσαν στο τηλέφωνο της Πρωτοβουλίας για να "εξασφαλίσουν" συνέντευξη από μέλη της αλλά και τη σχετική πληροφόρηση. Τελικά σήμερα "κάλυψαν" με δημοσιογράφους και κάμερες την κινητοποίηση. Πολλά άλλα μέσα επίσης και προπαγάνδισαν και κάλυψαν την εκδήλωση (Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Left.gr, το Κόκκινο, κ.α).


Τα παριστάμενα ΜΜΕ ενημέρωσαν οι υπό την απειλή του πλειστηριασμού πολίτες, η ΕΚΠΟΙΖΩ, μέλος της Πρωτοβουλίας Πλειστηριασμοί-Stop, αλλά και άλλες κινηματικές συλλογικότητες. 

Δόθηκε επίσης η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από την Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop. Μίλησε η Τόνια Κατερίνη (μέλος της Πρωτοβουλίας και της Αλληλεγγύης για Όλους).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη: Μέλη συνελεύσεων γειτονιών, Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, μέλη των ΑΝΕΛ, μέλη των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, του ΕΠΑΜ, δημοτικές κινήσεις και σύμβουλοι/αντιδήμαρχοι από το Δ. Ν. Ιωνίας.

Διαβάστε εδώ τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Πλειστηριασμοί-Stop για το θέμα των πλειστηριασμών

Δεν υπάρχουν σχόλια: