ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Με συνοπτικές διαδικασίες αρχίζει το πλιάτσικο των σπιτιών μας.



Έφτασε η ώρα που όλοι οι καναπεδάτοι περίμεναν...
Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το σχέδιο Αθανασίου

Μείωση της έννομης προστασίας των οφειλετών απέναντι στους πλειστηριασμούς επιφέρουν οι αλλαγές στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τίθεται προς διαβούλευση όλες οι πράξεις κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης θα συγκεντρώνονται σε μια πράξη (ανακοπή) για την άσκηση της οποίας προβλέπονται πλέον μόνο δύο στάδια, ένα πριν και ένα μετά τον πλειστηριασμό. Επομένως η διαδικασία θα προχωρά ταχύτερα εις βάρος των οφειλετών, που με τη διαδικασία των ανακοπών έδιναν τη νομική μάχη μέχρι τέλους προκειμένου να γλιτώσουν τα ακίνητα τους.  Επιπρόσθετα προβλέπεται συγκεκριμένος προσδιορισμός του πλειστηριασμού το αργότερο εντός 8 μηνών από την ημέρα της κατάσχεσης.

Τα ακίνητα μάλιστα θα βγαίνουν στο "σφυρί" ακόμα και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας αν αποβαίνουν άκαρποι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης στον πρώτο πλειστηριασμό θα καθορίζεται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Στο δεύτερο διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης θα υποχωρεί στο 1/2 της αντικειμενικής. Από εκεί και έπειτα η τιμή πλέον θα υποχωρεί στο 1/3.

Με τις νέες διατάξεις θα επιτρέπονται πλέον πολλαπλές κατασχέσεις στην κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, κάτι που δεν ίσχυε έως σήμερα. Πλέον θα επιτρέπεται ο καθένας να επιβάλει κατάσχεση στο ίδιο ακίνητο. Έτσι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο ένα ακίνητο να βαρύνεται με τόσες κατασχέσεις όσες και οι πιστωτές. Ακολούθως θα γίνονται πλειστηριασμοί από οποιονδήποτε και όποιος το πάρει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να σταματήσει ένας οφειλέτης τον πλειστηριασμό θα πρέπει να στραφεί σε περισσότερους από έναν πιστωτές με τα ανάλογα δικαστικά έξοδα.

Επιπλέον αυξάνονται οι υποχρεώσεις του οφειλέτη ως προς τον υποβαλλόμενο από αυτόν κατάλογο περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την "απλοποίηση υποβολής προσφορών στον πλειστηριασμό" με την ηλεκτρονική κατάθεση εγγράφων του σχετικού ενδιαφέροντος που "θα εξασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια και τον αποκλεισμό της χειραγώγησης". Αυτό από την άλλη όμως σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να "χτυπήσει" ένα ακίνητο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: