ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί κατοικιών, στο 1/3 της αντικειμενικής η αρχική τιμή!


Επίθεση μέχρι τελικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας εξαπολύει η τρόικα, που ζητεί να προχωρήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί στις κατοικίες και τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου. Η ελάχιστη τιμή για τον πλειστηριασμό πέφτει στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ανεξάρτητα από το ύψος του συνολικού χρέους του φορολογουμένου.

Οι πιλοτικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν το φθινόπωρο και θα κορυφωθούν εντός του 2015, αφήνοντας στο δρόμο όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις στις τράπεζες ή το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", η τρόικα απαιτεί επιτάχυνση των πλειστηριασμών προκειμένου να ανακοπεί η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν φθάσει τα 66,4 δισ. ευρώ (με στοιχεία έως 31.5).

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί – και μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου – για την αλλαγή του πλαισίου διεκδίκησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, με ορισμό της τιμής εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση – αν και έχει συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου – θα επιδιώξει την αύξηση της τιμής εκκίνησης.

Σημειώνεται ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Η τρόικα κρίνει την ισχύουσα διαδικασία χρονοβόρα και αναποτελεσματική, και ζητεί εκπλειστηριασμό ακινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές που δε θα επιτρέπει οι πλειστηριασμοί να κηρύσσονται άγονοι.

Στις περιπτώσεις των χρεών προς τις τράπεζες, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις επαφές με αυτές για τη ρύθμιση των χρεών, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο: δηλαδή όσοι δεν έρθουν σε κάποιου είδους συμφωνία, ή θα καταφεύγουν στο νόμο Κατσέλη ή θα κινούνται σε βάρος τους διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, δλδ κατασχέσεις, πλειστηριασμοί.

πηγή· εφημερίδα Αυγή
Δημοσίευση σχολίου