ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.
Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Δικαστική Απόφαση μειώνει τη δόση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


Ελπίδα και ανάσα, έφερε στην ψυχή δανειολήπτριας από τα Χανιά, φορτωμένης με πολλαπλά οικογενειακά βάρη, (συντηρεί ανάπηρη κόρη και ανήλικα εγγόνια) αλλά και οικονομικά, η Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων και συγκεκριμένα: 

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την από ημερ.18-02-2014 απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, δικαίωσε συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, αναστέλλοντας όλα τα καταδιωκτικά μέτρα, σώζοντας την κατοικία της από τον Πλειστηριασμό, όμως το σημαντικότερο σε αυτή την απόφαση είναι ότι αίρει την παρακράτηση του ποσού των 772,33 ευρώ μηνιαίως από την σύνταξη της δανειολήπτριας εκ μέρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και κατόπιν της διαταγής του Δικαστηρίου η δανειολήπτρια, θα πληρώνει μηνιαία δόση μόνο 74,53 ευρώ στο εν λόγω Ταμείο. 

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει να είναι μέλος της, πρόκειται για δανειολήπτρια συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, διαζευγμένη, μητέρα ενήλικης θυγατέρας, όμως συνδράμει οικονομικά και οικιακά την οικογένεια της κόρης της η οποία έχει δύο τέκνα. Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε πέντε πιστωτικά καταστήματα, μαζί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικής οφειλής προς αυτά 167.044,20 Ευρώ. 

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει : 

α)Κύρια και ιδιόκτητη διώροφη κατοικία 114,00 τ.μ εντός των ορίων του Δήμου Χανίων 
β)Αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα ) 53,60 τ.μ σε οικόπεδο 74,70 τ.μ 
γ)Ι.Χ αυτοκίνητο. 

Εισοδήματα, από τη σύνταξη του Δημοσίου, από την επικουρική του ΤΕΑΔΥ και από το επίδομα ανηλίκου (εγγονής), συνολικό μηνιαίο εισόδημα ποσού 968,30 Ευρώ. 

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε προσωρινά και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, που η ημερ. εκδίκασης της έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο του έτους 2021, αφού απέτυχε να βρεθεί συμβιβασμός μεταξύ των αντιδίκων, στο προτεινόμενο σχέδιο προδικαστικού συμβιβασμού όπως αυτό υποβλήθηκε από μεριάς δανειολήπτριας τα εξής: 

α)Αναστέλλει όλα τα καταδιωκτικά μέτρα κατά της δανειολήπτριας.
β)Διατήρηση της νομικής και πραγματικής κατάσταση της περιουσίας της δανειολήπτριας.
γ)Διατάσσει την καταβολή μηνιαίας δόσης των 127,46 ευρώ, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών. δηλ. θα πληρώσει το ποσό των 6.118,80 ευρώ. 
δ)Δίνει περίοδο μη καταβολής δόσεων (περίοδο χάριτος) για την διάσωση της κατοικίας, μια τετραετία. 
ε)Ορίζει καταβολή δόσης μετά την τετραετία για την διάσωση της κατοικίας ποσού 127,46 ευρώ.
ζ)Αίρει την παρακράτηση του ποσού των 772,33 ευρώ για μηνιαία δόση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από 1-3-2014 θα πληρώνει μηνιαία δόση μόνο 74,53 ευρώ.

Συμπερασματικά για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που είναι και ο συνδράμων Φορέας στην Εξωδικαστική προσπάθεια της δανειολήπτριας, θεωρείται μια απόφαση «βάλσαμο » στην πολυφορτωμένη με προβλήματα δανειολήπτρια η οποία και με την συμβολή των δικαστών, νοιώθει μια ανάσα στα τόσα προβλήματα της, ατενίζοντας πλέον την ζωή με θετική αύρα και κατεύθυνση.- 

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη
Δημοσίευση σχολίου