ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Καλάβρυτα:Απέτρεψαν» τον πλειστηριασμό 7000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης

Κάτοικοι Χειμαδιού και Κουτσοχέρας έξω από το μοναστήρι  Αγ. Θεοδώρων Καλαβρύτων

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Νοέμβρη αντιπροσωπεία κατοίκων από τις περιοχές Χειμαδιού και Κουτσοχέρας του νομού Ηλείας με στόχο  να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό (δημοπρασία πώλησης) 7000 στρεμμάτων γης από το μοναστήρι Αγίων Θεοδώρων (που υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις του ανήκουν !!!).

Δύο λεωφορεία με κατοίκους έφτασαν στα Καλάβρυτα αρκετά λεπτά πριν την ώρα του πλειστηριασμού προκειμένου να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους καθώς κινδύνευαν με «έξωση» από τα χωράφια τους που καλλιεργούν εδώ και 200 χρόνια.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Ηλείας έφτασαν στο μοναστήρι στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου όπου βρήκαν την πόρτα κλειστή και ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο.

Μετά από ολιγόωρη διαβούλευσης αποφασίστηκε να γίνει επιτροπή των κατοίκων προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με τους εκπροσώπους του μοναστηριού.

Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης δόθηκε η διαβεβαίωση από την Ηγουμένη και τον δικηγόρο του μοναστηριού ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν και η όποια λύση θα πρέπει να επέλθει ειρηνικά.

Δημοπρασία δεν έγινε και οι κάτοικοι του Χειμαδιού, της Κουτσοχέρας αλλά και του Σοπίου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποχώρησαν ήρεμα και χωρίς εντάσεις, ωστόσο η ανησυχία παραμένει.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει κεντρική πολιτική βούληση προκειμένου να μην περάσουν σε «ξένα χέρια» τα 7000 στρέμματα τα οποία αναμενόταν να βγουν σε πλειστηριασμό.


Πηγή: protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: