ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση-Διαμαρτυρία ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ 

Στην Αθήνα το Σάββατο 10 Οκτώβρη και στις 12.00 μ,μ, διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών και των εξώσεων στην οδό Κοραή (Προπύλαια). 

Συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή δράση Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, κανένα σπίτι χωρίς κατοίκους καθώς και στην καμπάνια Καμία έξωση οι συλλογικότητες που έχουμε κινητοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στους πλειστηριασμούς καλούμε όλους και όλες να ενώσουμε την φωνή και τους αγώνες μας για να αντιμετωπίσουμε τις τραγικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στην κατοικία των φτωχοποιημένων στρωμάτων και την εξόντωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στη χώρα μας. 

Είναι δύο μεγάλα ζητήματα άμεσα συνδεδεμένα καθώς η συνεχιζόμενη λιτότητα και η εκτοξευμένη στα ύψη ανεργία οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας. Το σύνολο των καθυστερούμενων δανείων, που έχουν πλέον εκτοξευτεί στα 100 δισ. ευρώ, και μαζί με τα υπόλοιπα ιδιωτικά χρέη άνω των 90 δισ. ευρώ, όπως και τα αναλόγου ύψους χρέη στην εφορία - από τη φοροληστρική πολιτική - και τα ασφαλιστικά ταμεία, απειλούν την επιβίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η πρόσφατες αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, οι μνημονιακές απαιτήσεις για την πώληση των δανείων σε εμπορικά funds, καθώς και οι αυστηρές προϋποθέσεις προστασίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας, κάνουν το τοπίο ζοφερό. 

Απάντηση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι ένα μορατόριουμ παύσης των πλειστηριασμών για μια περίοδο ικανή να αποκαταστήσει τις εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες και να εκπονηθεί με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων πρόταση -κοινωνικά δίκαιη-για τη ρύθμιση των οφειλών. 

Άμεσα ζητάμε: 

• Αναστολή όλων των πλειστηριασμών (κατοικία, επαγγελματική στέγη, δευτερεύουσα κατοικία, αγροτεμάχιο κ.λπ.) αξίας έως 350.000 ανά ακίνητο, για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι να αποκατασταθούν οι εισοδηματικές και κοινωνικές αδικίες σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οριστική και πλήρη προστασία σε κάθε περίπτωση της πρώτης κατοικίας τρέχουσας εμπορικής αξίας έως 350.000 ευρώ. 

• Διαμόρφωση το ταχύτερο δυνατόν ενός νέου πλαισίου αντιμετώπισης της υπερχρέωσης της κοινωνίας που θα πρέπει να κινείται σε μια λογική σεισάχθειας, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον: 

-Την οριστική διαγραφή των τραπεζικών χρεών των μακροχρονίως ανέργων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

- Το κούρεμα των τραπεζικών δανείων: 

α) κατά το ποσοστό της απομείωσης της εμπορικής αξίας των υποθηκευμένων-προσημειωμένων ακινήτων. 

β) κατά το ποσοστό απώλειας των εισοδημάτων των δανειοληπτών από το 2010 και μέχρι την αποκατάστασή τους. 

γ) κατά μεγάλο μέρος των εξωφρενικών τόκων των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, που έχουν εξοφλήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων το αρχικό κεφάλαιο. 

- Τη νομική θωράκιση των υπερχρεωμένων πολιτών έναντι του ξεπουλήματος και της εκχώρησης των δανεικών υποχρεώσεών τους σε ξένες τράπεζες και επενδυτικούς ομίλους. 

-Την αποκατάσταση της νομιμότητας στις τραπεζικές συναλλαγές, κατάργηση όλων των καταχρηστικών όρων εις βάρος των δανειζομένων. 

-Την οριστική διαγραφή του όποιου υπολοίπου χρέους μετά και τον εκπλειστηριασμό του υποθηκευμένου - προσημειωμένου ακινήτου. 

- Η αναμενόμενη και επιβαλλόμενη εναρμόνιση της αντικειμενικής αξίας όλων των ακινήτων με βάση τις τρέχουσες μειωμένες εμπορικές αξίες, πρέπει να έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ανάλογη απομείωση των ενυποθήκων δανείων. 

-Την ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με αντικείμενο τον συνολικό σχεδιασμό για την κοινωνική κατοικία, 

-Την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την επανάχρηση με κοινωνικό περιεχόμενο των άδειων ακινήτων ενάντια στα σχέδια του ξεπουλήματος, των ιδιωτικοποιήσεων και των κερδοσκοπικών «επενδύσεων» σε βάρος των κοινωνικών αναγκών. 

Πρωτοβουλία ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP 
http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr    mail: plistiriasmoistop@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: